1. NUDIST/ NATURIST PAS CU PAS
Dacă dorești să ai parte de prima ta experiență, o poți face într-un loc izolat, pe o plajă sau într-un camping destinat, te sperie, încearcă să te relaxezi și începe să te dezbraci când ești acasă, plimbați-vă, uitați-vă la televizor, face-ți curățenie, gătit… gol! Te vei simți din ce în ce mai confortabil, și foarte repede, cu ideea de a trăi o viață „normală”. Odată ce te obișnuiești cu asta, ideea de a sta goală în fața altor oameni nu ți se va mai părea total imposibilă.
2. UNDE ȘI CU CINE !
Gândește-te la pasul făcut pentru că trebuie să faceți mai multe alegeri înainte de a te aventura în prima experiență naturistă . Desigur, este alegerea ta, dar gândește-te la unele lucruri evidente. Dacă dorești să ai această experiență, dar încă nu te simțiți confortabil cu goliciunea, un camping, o plajă sau o piscină naturistă sunt ideale. Nu rezerva un sejur întreg pentru prima experiență de acest gen, ci îți este mai confortabil pentru început 2 -3 zile, în modul acesta vei evita să fii blocat câteva zile în acel loc dacă nudismul/naturismul nu este pe gustul tău.
3. CU SAU FĂRA COPII ?
Ieșirile ar trebui să fie cu sau fără copiii? Cu siguranță nu te poți abține să nu te gândești, ce vor crede când mă văd gol/goală? Mă va face să-mi pierd autoritatea? Este normal ca un copil să experimenteze un mediu naturist? Fiți siguri despre acestea din urmă – un mediu naturist nu va avea efect asupra echilibrul psihologic al copilului/ copiilor dumneavoastră, dimpotrivă! Dacă sunt copii, se vor afla într-un mediu sigur, în care a fi goi, pentru ei nu este tabu și nici asociat exclusiv cu sexualitatea. Dacă sunt puțin mai în vârstă (adolescenți), discutați cu ei înainte de orice rezervare. Oferă-le informații, nu ezita să abordezi subiecte sensibile dar mai ales, explică ce te-a atras în prima experiența naturistă. Fii cât mai natural posibil, va fi cea mai bună modalitate de a le transmite încrederea necesară.
4. RESPECTA REGULILE NATURISMULUI
Naturismul nu înseamnă doar a fi gol, un naturist își va respecta mediul și oamenii din jur. Un naturist va evita să fie o pacoste, nu va polua mediul înconjurător, reciclează, ține zgomotul la minimum, nu judecă, nu este exhibiționist, va participa la activități comunitare non-sexuale. Unele reguli sunt evidente – respectă mediul înconjurător și curățenia. Când vine vorba de a arăta toleranță față de alte persoane, limbajul corpului este cel mai important – nu privi cu atenție la o anumită persoană sau la o anumită parte a corpului la aceea persoană, de exemplu, o imperfecțiune a corpului sau orice altă diferență. Nu ezita să citești regulamentul locației pe care o vei vizita.
5. IGIENĂ ȘI CONFORT
Igienă și confort sunt esențiale de-a lungul unui sejur naturist. Indiferent dacă stai pe un scaun, întins pe un șezlong sau în zona de agrement, nu uita niciodată să-ți aduci prosopul – din motive de igienă și confort. Dacă sunteți pregătit pentru o excursie prin natură, evident că aveți voie să purtați pantofi, dacă mergeți cu bicicleta, nu o faceți fără o pereche de pantaloni scurți. A trăi fără haine nu înseamnă că trebui să uiți de regulile de bază în ceea ce privește igiena.
6. EVITAȚI « NATURISMUL NESUPRAVEGHAT »
Ca începător, s-ar putea să ieși din perimetrul stabilit ca zona dedicată naturiștilor pentru a evita micile neplăceri. Fii atent la indicatoarele prezente în aceea zonă : nuditatea într-o zonă publică este pedepsită în unele țări. Franța, de exemplu, nu face nicio diferență între naturism și exhibiționism. Legea este mai permisivă în alte țări, trebuie să obții informații referitoare la nudism/ naturism în orice țară în care dorești sa practici nudismul/ naturismul. În orice caz, este întotdeauna mai bine să nu ieși singur în cazul în care se întâmplă să dai peste cineva care este rău intenționat.
7. ACCEPTĂ-ȚI CORPUL
Nu-ți fie teamă să-ți arăți corpul. Dacă te simți inconfortabil/ă sau te temi de o reacție ostentativă, involuntară (aceasta este, evident, o problemă a bărbatului), ar trebui să știți că toți ceilalți din jur au avut aceleași probleme sau îndoieli. Gândește-te și la faptul că aceasta nu este prima lor experiență naturistă și nu te vor judeca și nici nu vor fi șocați dacă corpul tău prezintă vreo reacție nedorită. Respectul este cuvântul cheie, nu-l uita. În plus, dacă nu te uiți la vecinul tău, vecinul tău nu se va uita la tine. Doar trăiește-ți experiența naturistă în liniște și fără să fii mai atent la ceilalți. Te va ajuta să te adaptezi și să te simți mai confortabil cu corpul tău gol.
8. PREGĂTIRE VACANȚEI
Nu ești foarte confortabil cu corpul tău, dar ești dispus să încerci naturismul pentru a câștiga mai multă încredere? Noroc, ăsta e un spiritul naturist! Cu siguranță te vei simți mai bine înconjurat de bunăvoință și fără judecăți pripite. Vezi totuși că ești cu adevărat pregătit pentru o primă experiență naturistă. Îndepărtarea părului pe tot corpul sau nu? Depinde bineînțeles de tine, fă cum vrei, nimic nu este obligatoriu și nimeni nu va judeca cantitatea de păr de pe corpul tău – nu este spiritul naturist! În plus, femeile cu menstruație nu ar trebui să-și facă griji, deoarece hainele sunt în mod evident tolerate. Totuși, un pas la un moment dat: dacă deja te simți inconfortabilă cu faptul că esti dezbrăcată, nu adăuga faptul că trebuie să te ocupi de menstruație și să selectezi data de vacanță în consecință.
9. MINI BAGAJUL DE VACANȚĂ
Poate sună prostesc, dar cineva se poate întreba, ce ar trebui să duc cu mine în vacanța mea naturistă? A fi gol este adesea „obligatoriu” în locurile naturiste sau pe plaje? De exemplu, dacă doriți să practici niște sporturi, vei avea nevoie de haine. Cele mai importante lucruri într-un bagaj sunt prosoapele, halatul și obiectele de igiena personală. Gândește-te și la vreme capricioasă, nu neglija pantalonii sau în caz de ploaie sau vânt puternic pelerină! Dacă devine puțin răcoare, vi se va permite să vă plimbați cu hainele pe voi. Așa că împachetează-ți și hainele elegante de seară, pentru un eventual eveniment neprogramat!
10. ATENȚIE CU SOARELE
Vi se va spune adesea că naturismul este cel mai bun pentru a obține un bronz perfect. Atenție totuși! Ca începător, unele părți ale corpului nu au fost niciodată (sau rar) expuse la soare și sunt mai fragile. Veți avea arsuri solare puternice și dureroase dacă nu le protejați, așa că nu te zgârci cu protecția solară în primele zile. Fesele, pieptul, pubisul – acestea sunt zonele pe care ar trebui să te concentrezi în mod special, mai ales dacă ai o piele sensibilă! Dacă vacanța a fost planificată din timp, e indicat să iei câteva vitamine pentru a-ti pregăti pielea pentru expunerea viitoare.
BENEFICIILE STATULUI LA SOARE NUD